Дмитро гажевскій квартира на ленінградському шосе 2005

Цю квартиру знімав для журналу «Інтер'єр + Дизайн» фотограф Олексій Народицький. Право на їх публікацію належать журналу «Інтер'єр + Дизайн», але він їх не публікував, не буде публікувати і мені не дав. Зйомка Дмитра Гажевского, яку я тут вивісив, зроблена на додаток до зйомки Народицького, і на ній тільки великі плани. Тому напівпрозорі перегородки ви побачите, а де вони стоять і як функціонують — ні. В кінці поста є план квартири, багато про що можна здогадатися по ньому.


Нижче — пояснювальна записка, написана самим архітектором.


ПРОЕКТ: КВАРТИРА НА Ленінградське шосе / загальна площа — 70.5 кв.м.


— 3-х кімнатна Квартира розташована на останньому поверсі 9-ти поверхового солідного сталінського будинку 50-х років будівництва. Мета проекту — на невеликій площі створити зручне, сучасне і по можливості вільний і мобільний простір для сім'ї з 3-х чоловік.


— Нова планувальна структура передбачала об'єднання всіх основних зон в єдиний простір, з можливістю поділу їх, при необхідності, прозорими мобільними перегородками. Ізольованими приміщеннями залишилися: дитяча кімната та ванна, туалет і гардеробна відповідно.


— Відкрите загальний простір включає кухню, вітальню з передпокоєм, кабінет і спальню. Зони вільно переходять одна в іншу, відділяючись перегородками, з можливістю бачити відкривається перспективу через всю квартиру. Мимоволі виникає аналогія з класичною анфіладою, але в сучасному її прочитання.


— Уздовж всіх вікон єдиної лінією тягнеться підвіконня з дерева, переходячи в зоні кабінету в письмовий стіл, а потім знову в підвіконня.


— Довга cтена між ізольованою дитячою кімнатою і загальним простором має складну конфігурацію для максимального розміщення різних вбудованих систем зберігання.

Свежие записи

Комментирование закрыто.

Страница 1 из 11