Ця споруда — частина плану реконструкції

Ця споруда — частина плану реконструкції всього комплексу музею, що розташувався в порослих лісом угіддях площею в 60 га, поблизу маленького містечка в Новій Англії.
Центр Стоун-Хілл — невелика будівля, зведена на пагорбі над основним комплексом музею. Його більшу частину займають реставраційні майстерні, але також там знаходяться і два зали для тимчасових виставок.
Спорудження саме по собі представляє дуже просту композиційну схему: дві об'єднані разом двоярусні бетонні «труби» прямокутного перерізу з заскленими торцями. Їх елементарна форма пожвавлюється двома трикутними в плані терасами-дворами, обмеженими високими стінами з прорізаними в них отворами воріт.
Андо використовує в якості основного матеріалу Центру традиційний для його будівель світло-сірий бетон, втім, оживляючи його в інтер'єрі деревиною кедра різних відтінків, а також активним використанням засклення, оправлені в темні металеві рами. Майстерні знаходяться на першому рівні споруди, галереї — на другому, причому відкриваються у величезні вікна види перетворюють навколишній пейзаж у мальовничі панно, включені в простору залів на правах творів мистецтва.
Але головна властивість нової споруди — її тонкий зв'язок з природним оточенням. Щоб оточити її зеленню, висадили більше 300 дерев, в основному, осик, які приховують невисока будівлю від піднімаються до вершини пагорба відвідувачів, що проходять по містках і по пологим сходами. Воно прозирає серед куп дерев, коли звивиста доріжка виводить їх до стіни будівлі, змушуючи обігнути споруду, пройти по одному з дворів і вийти, нарешті, до входу в засклений вестибюль. Звідти треба піднятися на другий поверх — в галереї — які також хочеться пройти до кінця: до відкритої трикутної терасі, яка виступає в простір долини під пагорбом, як ніс корабля.

Свежие записи

Комментирование закрыто.

Страница 1 из 11